Nezapomenou nespokojení voliči?

6. 6. 2017

Nespokojenost občanů s prací vlády ODS vedené panem Nečasem, jejíž práci po demisi vlády dokončovala úřednická vláda premiéra Rusnoka, určila výsledky voleb do PČR v roce 2013. Voliči v těchto volbách patrně zapomněli na „práci“ nových politických stran s populisticky líbivými názvy, Věci veřejné či Tradice, odpovědnost a prosperita (TOP 09) v Nečasově vládě. Určitě v naději na změnu volili nové hnutí Angažovaných nespokojených občanů (ANO) s nejasným, ale líbivým programem boje proti korupci.

ČSSD sice ve volbách těsně zvítězila před ANO, ale na většinu v parlamentu to nestačilo. Vítězná ČSSD v čele s panem Sobotkou ale nalezla dost společných zájmů s ANO a KDU-ČSL, aby s nimi uzavřela spojeneckou smlouvu a vytvořila koaliční vládu. A vláda se pane činila! Padly předvolební sliby o revizi církevních restitucí, o progresivním zdanění boháčů, o boji s korupcí a prosazování zájmů České republiky v EU. Svědčí o tom další prodeje státního majetku,  nezdanění restitucí, manipulace s dotacemi, přihlížení ke zpochybňování dekretů prezidenta Dr. E. Beneše, jen „flikování“ sociálních potřeb těch nejpotřebnějších, nekonečné dohady o řešení zdravotnictví, školství, sportu a tělovýchovy, příklon k angažovanosti naší armády v misích NATO bez mandátu OSN a bylo by možné pokračovat.

Jsem přesvědčený, že ani výměna poloviny ministrů, ani spor Babiš - Sobotka podporovaný naším „nejlepším“ ministrem financí panem Kalouskem, který přivedl spojence na pokraj demise, nedokáže voliče oklamat. Divadélko tří ministrů financí - lépe řečeno ČSSD, ANO a pana Kalouska, který byl předsedou KDU-ČSL a nyní je předsedou TOP 09, předvádí voličům černou komedii, která by ve volbách měla mít dramatický konec.

Jsem přesvědčený o vysoké volební účasti občanů, diváků platících divadélko vládní neschopnosti, kteří vládnoucím stranám vystaví účet. 

Autor: 
Ing. Antonín Bartoň