Předvolební beseda s kandidáty do PS PČR

11. 10. 2017

Dne 11. září 2017 se v příjemném prostředí restaurace Švejk uskutečnila první předvolební beseda s kandidáty a poslanci KSČM. OV KSČM a MěR KSČM v Příbrami tak zahájila důležitou část volební kampaně.

Besedy s občany a členy KSČM se zúčastnili JUDr. Stanislav Grospič, vedoucí kandidát do PS PČR, dvojka na kandidátce Ing. Miloslava Vostrá a za náš okres kandidát RSDr. Josef Hála, starosta městyse Jince. Setkání probíhalo v dobré atmosféře a při bohaté diskusi. S. Grospič v úvodu zdůraznil cíle KSČM a velkou devizu v tom, že komunisté jsou jedinou stranou v současném parlamentu, která drží volební program i své závazky.

Hovořilo se také o sociálních otázkách, zejména o postavení důchodců, rodin s dětmi, samoživitelů a dalších skupin, které (přestože ekonomika vykazuje přechodně dobré výsledky) – neustále chudnou!

Zvyšování průměrných mezd, na které však dosáhne jen každý pátý občan, zároveň ale způsobuje nehorázné zvyšování cen základních potravin a jiných potřebných komodit. Na vině je také polokoloniální postavení ČR vůči velkým zemím v EU. Zazněla oprávněná kritika vlády ČR a ČSSD směrem ke schválení církevních restitucí, postoji k Sudetoněmeckému landsmančaftu a zahraniční politice. KSČM neodmítá posílení naší armády, ale nesouhlasí s účastí ČR v NATO a vysílání naší málo početné armády do všech možných misí. Jsme proti kvótám a přiímání ekonomických migrantů, neboť to neúměrně zatíží náš sociální systém.

Hovořilo se ještě o mnoho dalších otázkách a politickém životě v ČR. Je škoda, že bylo přítomno jen cca 30 návštěvníků. Mnoho členů KSČM i nestraníků často kritizuje práci našich poslanců a pak nevyužije možnost osobního setkání. Proto mi dovolte, abych Vás, všechny čtenáře Třešničky i Vaše známé pozval těsně před volbami 19. října 2017 od 16 hodin na náměstí 17. listopadu na závěrečný mítink s kandidáty za KSČM. A pokud ještě nejste rozhodnuti, komu dát svůj hlas, tak vás možná některý z našich kandidátů osloví 

Autor: 
Zdeněk Borák