Z očí do očí

5. 1. 2018

Rok 2018 už se dere vší silou k nám a neúprosný čas nám dal tak najevo, že jsme zase o rok zestárli. Není nic mimořádného, že mnohý z nás se při této příležitosti zamyslí, ohlédne. Nejen politickou scénu, ale celou veřejnost přinutili většinou novináři, aby se denně zabývala Andrejem Babišem. To, že kolotoč kolem Čapího hnízda vygradoval před parlamentními volbami není také náhoda. Policie tak chtěla srazit na kolena představitele hnutí, kterému lidé nejvíce věřili a věří, jak ukázaly výsledky voleb.

Rozhořčený cestovatel politickými stranami pan Miroslav Kalousek přitom cudně nechal stranou miliony evropských dotací jež byly poskytnuty jeho příteli Karlu Schwarzenbergovi například na vysoušení rybníků v jeho majetku.

Nyní graduje zápas o další významnou osobnost, která těmto pánům nemíní zobat z ruky – jde o našeho prezidenta Miloše Zemana. Jeho nepřátelé vytahují poslední zbraně a šíří strach a nenávist. Což platí jak pro bývalé politiky, tzv. Kulturní frontu a snadno čitelnou část novinářů. Co na to my komunisté a levicově smýšlející lidé? Pamatujme co je naše krédo: Nešetřit síly a energii proto, aby se u nás lidem žilo co nejlépe.

A tedy bez ostychu odkrývat praktiky lidí, kterým jde jen o moc a penězi naplněná korýtka. Nebojme se a sami vylučme z našeho jednání intriky a pomluvy. Držme jeden při druhém a v pravdě se podporujme. Jednejme s pokorou, avšak nebojácně a razantně, nedopusťme to, co je v jiných stranách a hnutích ustálenou praxí - vytváření rozkolů a frakcí ve vlastních řadách, což v důsledku vede k nedůvěře občanů a našich voličů. Bojujme o ně a jděme jim v našem každodenním jednání příkladem. Odmítněme závist a nenávist , radujme se z každého poctivého úspěchu naší vlasti. Nemáme se za co stydět. Ideje komunismu dosud nebyly nikde naplněny a proto vzbuzují u jejich ideologických protivníků strach a hrůzu.

Starý rok ještě stačil zašeptat: „Já odcházím a vystřídá mě nový rok, zda bude lepší něž-li já - je už jen na Vás!“ Přejme si navzájem lásku a též přátelství!

Ať štěstí, pohoda a zdraví provází náš každý krok!

Přeji Vám všem úspěšný celý nadcházející rok! 

Autor: 
Věra Kroftová, předsedkyně OV KSČM Příbram