Příbram: U Švejka se hlasovalo

27. 2. 2018

Delegáti komunistů z Příbramska zaplnili v sobotu sál restaurace U Švejka. Uvítali mezi hosty poslance Federálního shromáždění ČR,předsedu Středočeské organizace KSČM Stanislava Grospiče .
Bilance předsedkyně OV KSČM Věry Kroftové mířila především na slabá místa stranické práce.Ty odstranit musíme zejména proto, že nás kromě jiného čekají podzimní komunální volby. Jejich výsledky ukáží, jak lidé komunisty vnímají a kdo má u nich autoritu.I proto se nemůžeme spokojit jen se zaběhanými metodami práce, které zejména mladým mnoho neříkají.
Důležité je také nenechat se otrávit negativním obrazem, jež se stále snaží o KSČM vytvářet většina sdělovacích prostředků.A neštítí se k tomu používat i historické nepravdy a polopravdy.Konkrétními činy ukazovat, že KSČM jde o soutěž demokratických stran.Dluh máme také v popularizování našich zastupitelů, jak v místech tak v kraji.
Již přípravu na komunální volby nesmíme v žádném případě podcenit. Vesnice od vesnice, města od města zvážit čím a jak naše spoluobčany oslovit.
Na zprávu Věry Kroftové navázala i nebývale živá diskuze.Například Antonín Bartoň poukázal na to, že volání po sjednocené společnosti v kapitalismu je nesmysl.Komunisté se musí snažit snížit co nejvíce míru vykořisťování a za tím účelem se spojit s odboráři.
Poukázal také na to, že IX.sjezdu KSČM chyběla pasáž, která by v číslech a faktech ukázala, co se nám od roku 1948 podařilo vybudovat a jak se změnil život lidí k lepšímu.
Předsedkyní OV KSČM Příbram byla zvolena Věra Kroftová, do Středočeského KV strany Pavel Hladík a za člena ÚV KSČM navržen Josef Hála.

Autor: 
Jana Leštinová