Příbram: Pomozte prosím lidem, kteří se nemají tak dobře jako Vy.

27. 2. 2018

Vážení občané, lidé....

kam nás tato doba žene víme všichni. Rozdělení společnosti na třídní je zcela evidentní a záměrné. Pro některé - velmi malé množství lidí (asi 1% z celého světa) - je toto přínosem. 

Pro jiné otrokářskou a vysilující denní pracovní rutinou, jež mnoho pracují, aby stihli poplatit veškeré daně, hypotéky, lichvářské půjčky a jež doufají, že další mesíc budou opět zdrávi, aby mohli nasytit to jedno procento nenažerů, ať již ve státní sféře, či sféře podnikatelské... zkrátka těch pár tzv. "VYVOLENÝCH". Dnes již neplatí, že republika je všech... dnes je republika tozn. materiální, lidský a pozemkový potenciál pouze nástrojem a majetkem několika jedinců.

Nejhorší ovšem je, že produktem této doby nejsou pouze výše zmíněné dvě skupiny, ale v obrovském procentu také skupina vůbec nejchudší a nejvíce zbídačená a mnohdy ožebračená.

Jsou to lidé bez střechy nad hlavou.

Dovoluji si Vás proto oslovit v souvislosti s vyhlášením sbírky na pomoc těmto chudákům:

Pomůžete klientům Nízkoprahového denního centra a Noclehárny Centra sociálních a zdravotních služeb města Příbram? 

„Jsem ráda, že Nízkoprahové denní centrum a Noclehárna pro lidi bez přístřeší v Příbrami funguje. Zejména to, že v těchto mrazech je o lidi bez střechy nad hlavou postaráno, potvrzuje smysl vzniku tohoto centra. Děkuji všem, kteří lidem v nouzi pomohou, momentálně by jim přišlo vhod ošacení a hygienické potřeby,“ uvedla místostarostka města Příbrami Alena Ženíšková.

Co lidé bez přístřeší aktuálně potřebují?

 

Hygiena: Pasty na zuby + nepoužité zubní kartáčky, gely a pěny na holení, jednorázové pánské holicí žiletky, sprchové gely, mýdla.

Neměl by někdo doma starší funkční strojek na vlasy, který by centru daroval?

 

Ošacení: Trička krátký i dlouhý rukáv, mikiny, tepláky, rifle, ponožky, spodní prádlo, hlavně pánské boxerky, slipy, zimní bundy.

Prosíme, aby oblečení nebylo roztrhané a aby mělo funkční zipy. Nenoste, prosím, kancelářské oblečení (obleky, kostýmky apod.). Tento druh oblečení osoby bez přístřeší nevyužijí. Děkujeme.

 

Kontakt: 
Nízkoprahové denní centrum a Noclehárna, Čs. armády 407, Příbram IV, 261 01. Tel.: 326 551 711