Z velikonoční výstavy v Lánech

26. 3. 2018
Stefek

V pobočce Muzea T. G. Masaryka v Lánech se v neděli 25. března uskutečnila tradiční velikonoční prodejní výstava. 3 patra muzejní budovy ožily stánky s velikonoční tématikou, pomlázkou, vajíčky, květinovými a keramickými dekoracemi, šperky, beránky a dalšími pochutinami.

„Prodejní tematické výstavy jsou oblíbeným doplňkem činnosti muzea, o čemž svědčí množství dnešních návštěvníků. Sám jsem ulovil jistě vynikajícího beránka Pepu, jarní čaj a drobné velikonoční dekorace,“ dodal předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Velikonoce si připomínali i v další pobočce muzea, v Jesenicích. V sobotu se tam ochutnávala postní a velikonoční jídla. Akce „Veselé velikonoce“ byla i ve znamení ukázek zdobení kraslic, pletení pomlázky, dílen pro děti a dokonce se pekly i perníky podle původní receptury z dřevěných forem. Součástí byl i velikonoční jarmark s hudbou.

Cyklus tematických akcí doplní ve středu i tradiční soutěž o velikonočního beránka v pobočce v Novém Strašecí.

Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj