M. Kavij: Migrace – další téma sloužící k podkopávání české suverenity

20. 9. 2018

Výzva »Češi pomáhají«, k jejichž hlavním protagonistům patří herec Jan Hrušínský, písničkář Jaroslav Hutka, kněz Tomáš Halík či dokumentaristka Olga Sommerová, je dalším pokračováním podkopávání toho mála, co zůstalo z české suverenity po majetkovém převratu v roce 1989. Divoká privatizace majetku státu, dary církvím v podobě církevních restitucí, ponižující role našeho státu coby poslušného žáčka v Evropské unii, vývoz finančního kapitálu v podobě dividend v ročních hodnotách stamiliard korun a v posledních letech nekončící téma migrace, to jsou hřebíčky podkopávající suverenitu českého státu.

»Poselství« uvedené výzvy na pomoc migrantů je zvláště tragikomické od Hutky. Člověka přejícího smrt prezidentu Zemanovi, kterého »opěvuje« ve svých písních, tiše možná čekající, že na konci umělecké kariéry se konečně dočká svého megahitu.

Tomáš Halík, nelichotivě nazýván Satanem, ví moc dobře, že vycvičení islamisté jsou dílem našich amerických spojenců, kteří stáli u zrodu válek v Iráku, Libyi či Sýrii. Vědom si, že naprostá většina lidí u nás nesouhlasí s islamizací Evropy znamenající v budoucnu střet civilizací.

Pan Hrušínský, chodící »žebrat« o peníze na provoz svého divadla na pražský magistrát, by se příště v roli principála mohl stát iniciátorem dopisu adresovaného našemu spojenci USA a jeho satelitům - členským státům NATO. S výzvou k ukončení válečných konfliktů a podkopávání suverenity států, ve kterých mají především své ekonomické zájmy. Kancléřce Merkelové připomenout, že nechceme z Česka z hlediska migrace udělat druhé Německo. Přesto jsme v této otázce vstřícní, když za poslední roky jsme přijali desetitisíce uprchlíků před válkou - z Ukrajiny.

Česká republika je solidární. Vláda na uprchlíky přispívá ze státního rozpočtu nemalou finanční částkou. Také český národ mnohokrát dokázal solidaritu s lidským utrpením způsobeným nejen válečnými konflikty, ale i nejrůznějšími přírodními katastrofami v podobě zemětřesení, tsunami a povodní.

Hrušínský, Hutka, Halík stejně jako další signatáři nejrůznějších podobných výzev mohou na dobročinnost věnovat část svých majetků.  Dokázat všem, že to s pomocí myslejí opravdu vážně.

Autor: 
Miroslav KAVIJ