Jince: Medaile pro děti i pro důchodce

6. 2. 2019

Medaile pro děti i pro důchodce

Po Vánocích všichni odpočívají. I organizátoři akcí pro veřejnost. Proto jsme ocenili, že Šachový klub při OV KSČM Prahy 5 uspořádal 5. ledna Tříkrálový turnaj všech generací k přivítání nového roku 2019. Proběhl ve zcela zaplněném sekretariátu obvodního výboru. Organizátoři nás pozvali a tak jsme jim oplatili jejich účast na našem novoročním pionýrském turnaji.

Zvítězil Milan Bartoň reprezentující Šachový oddíl Praga Praha. V kategorii do 15 let zvítězil sedmiletý Vojtěch Přibyl z Pionýrské skupiny Jince a TJ Jince. Získal tři body ze sedmi, což je skvělý výsledek.

Spokojeni jsme rovněž s dalšími členy naší výpravy, se stříbrným Antonínem Mezerou a bronzovou Annou Šimpachovou. Navíc byli Vojta i Anička vyhlášeni nejmladšími účastníky turnaje, za což si rovněž odvezli další diplomy a ceny. Dokonce i vedoucí výpravy Miroslav Maršálek obdržel od pořadatelů cenění, a to za podporu turnaje, čehož si velmi váží.

Nejlepšího výsledku z výpravy jineckých Pionýrů dosáhl David Vošický z Březových Hor. Ceny se nedočkal, protože jeho kategorie pro hráče od 16 do 91 let byla hodně nadupaná. Podobně dopadl i mladík Lukáš Vašíček, který se přihlásil jako reprezentant Pyritu Příbram

Účastníci kladně hodnotili levné (i zčásti bezplatné) občerstvení, o které se opět starala tajemnice OV Marie Kubovcová. To, co ale do sídla komunistů táhne nejvíc, je přátelská atmosféra tohoto setkání.

Miroslav MARŠÁLEK