Postoloprty 2019

3. 10. 2019

Sobota 28. září již tradičně patří k setkávání a vzpomínkám na výročí osudového podzimu roku 1938. V letošním roce uplynulo již jednaosmdesát let od tragické události „Mnichova“, která nám může přinést poučení i pro dnešek.

    Setkání se zúčastnili členové Klubu českého pohraničí ze Severočeského a Středočeského kraje, z Pražské organizace a svého zástupce zde měla i Národní rada KČP. 

Toto letošní setkání bylo rozděleno do tří bloků. Nejprve jsme se zúčastnili krásného vystoupení Základní umělecké školy Postoloprty. V poutavém kulturním pásmu pro účastníky setkání vystoupili učitelé a žáci této školy.  

   Poté následoval přesun s prapory klubů KČP do areálu městského bazénu k položení věnců a květin. Na pietním shromáždění u pomníčku přivítal všechny přítomné předseda Ústecké krajské rady KČP Jan Dlouhý. S krátkými projevy vystoupili také PhDr. Josef Skála, CSc., Jiří Pokorný za Středočeskou krajskou radu KČP a Jiří Hodboď za OV KSČM Děčín. V projevech byl zdůrazněn těžký dějinný moment dnešní doby s podtextem uchování v paměti na události před jednaosmdesáti lety. Byla připomenuta nutnost nenechat se zmást davem a jasně hovořit o nebezpečí, které naší zemi vážně hrozí.

    V závěrečném bloku setkání se uskutečnila neformální beseda, při níž se hovořilo o dnešní politické situaci v naší republice. Součástí besedy byly i otázky týkající se vlastní klubové práce.

Fotogalerie

Autor: 
František Kovář