Předvolební akce

20. 9. 2020

Ve čtvrtek 17.9. na Obecním úřadě v Libčicích nad Vltavou se konalo další setkání s občany, na kterém jsme představili, jak chceme řídit Středočeský kraj. Lídra krajské kandidátky Zdeňka Štefka podpořili další kandidáti - Luboš Kudrna a Alena Grospičová, otázky padaly i na našeho poslance, místopředsedu ÚV KSČM Stanislava Grospiče.

 

Rada seniorů pořádala 18.9. v Kongresovém centru Hotelu Kladno debatu s kandidáty do krajského zastupitelstva i s kandidáty do Senátu. Středočeskou KSČM reprezemtoval Zdeněk Štefek. Byl zde i další kandidáti za KSČM Alena Grospičová, Zdeněk Levý , Rudolf Carvan. V úvodním bloku ZdeněkŠtefek představil naše krajské priority pro seniory - pokračující podporu sociálních a zdravotních služeb (v oblasti navyšování kapacit i kvality péče), jízdné zdarma, senior pasy a další slevy na zboží, služby i vyžití, systémovou podporu skupin ohrožených Covidem (místo milodarů pravidelné ochranné pomůcky i testy) a krajskou podporu bytové výstavby i pro seniory. Rudlf Carvan v několika svých příspěvcích poukázal na možnosti kraje v pomoci obcím v rozvoji dopravní infrastruktury. Bývalý primátor města Kladna na dotak k jeho odvolání uvedl. Že koalici podrazili dva z bývalého seskupení ANO, které se na Kladně rozpadlo. (Na pondělním zasedáníé zastupitelstva města byl odvolán primátor a všichni radní z koalice. Byl zvolen nový primátor Milan Volf, který spoluobčanům řekl, že se jasně ukázalo koho voliči na radnici chtěli a chtějí). Kandidáti do Senátu hovořili hlavně o úrovni penzí a projednávaném příspěvku 5000,- Kč. Druhý blok tvořila diskuse s ministryní financí.

 

V Brandýse nad Labem se 19.9. sešel skvělý tým kandidátů KSČM do Zastupitelstva Středočeského kraje, kterému vytvořili vřelé prostředí obětaví komunisté z okresu Praha-východ. Vedoucí kandidát Zdeněk Štefek se tak v mohl diskusích opřít o Jindru Havelku, Laďku Šimkovou nebo Alenu Grospičovou. Akci podpořil i místopředseda ÚV KSČM, poslanec PČR Stanislav Grospič.

Fotogalerie

Setkání s občany na Obecním úřadě v Libčicích
Dotazy byly nejen na kandidáty do KZ, ale i na poslance PČR Stanislava Grospiče
Plakát lídra kandidátky KSČM a kandidátky do Senátu, která se setkání nemohla zúčastnit.
Kandidáti společne s předsedkyní OV KSČM Praha - Západ s. Truxovou.
Lídři politických stran a hnutí na Kulatém stole v Kladně
Lídr kandidátky KSČM Zdeněk Štefek ve svém vystoupení představil naše priority
Mezi přítomnými byli i další náši kandidáti Zdeněk Levý a městský zastupitel Rudla Carvan
 Účast občanů města Kladna, ale i z dalších okresů kraje byla oproti dřívějším Kulatým stolům menší.
Setkání kandidátů do Krajského zastupitelstva v Brandýse.
Setkání si užívala i Ladislava Šimková, trojka na krajské kandidátce
Kandídáty podpořil i místopředseda ÚV KSČM, poslanec PČR Stanislav Grospič