V. Filip: I váš hlas rozhodne!

4. 10. 2016

Už tento týden v pátek se otevřou dveře volebních místností a my všichni rozhodneme, kam se budou naše kraje další čtyři roky ubírat. Je to jen na vás, voličích, jak se rozhodnete a komu dáte hlas. Pokud můžu mluvit za KSČM, rozhodně jsme v krajích, kde jsme byli ve vedení, dokázali, že umíme naplňovat náš program, že neuhýbáme od našich slibů a že je realizujeme. Nebylo vždy jednoduché obhájit si své. Ale taková už politika je.

Jsme stranou, která má k lidem hodně blízko. I proto dokážeme přijít s programem, který je lidem a jejich potřebám ušitý přímo na míru. Pro svůj program nechodíme za firmami, které připraví jen snůšku populisticky znějících hesel. Náš program tvoříme po důkladné analýze přímo s občany. Stejně tak dobře si uvědomujeme, že kraje nelze řídit jako firmu. Lidem je potřeba pomáhat a naslouchat jim. Politická práce není soubor příkazů a zákazů a rozhodně ji nelze v krajích zavádět.

Je na voličích, tedy na vás, vážení občané, jaké strany se dostanou do vedení krajů. Otázkou je, zda dají voliči přednost politickým stranám, které mají za sebou historii, které mají zkušenosti ve vedení krajů, ale i měst a obcí, nebo zda odevzdají hlas nově vzniklým politickým subjektům, hnutím atd., které jen těžko mohou zaručit jednotnost, jasný volební program a garanci toho, že jejich členové dobře znají problémy na celostátní, krajské i komunální úrovni. KSČM má svoji více než 25letou historii a je poučena z delšího historického období, proto má před sebou i dlouhou budoucnost, nebojíme se ani minulosti ani příští odpovědnosti.

Na závěr mi dovolte, abych vás pozval k volbám. Nenechte za sebe rozhodovat jiné. Neházejte, prosím, volby za hlavu. I váš hlas rozhodne.

Autor: 
JUDr. Vojtěch Filip, místopředseda Poslanecké sněmovny PČR a předseda ÚV KSČM