Vedoucí kandidát převzal pomocníka Třešňáčka

7. 7. 2021

Louňovice pod Blaníkem – Svoji volební kampaň pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR zahájili v sobotu 3. července středočeští komunisté. Jako symbolické místo pro tuto událost si vybrali Velký Bla-ník. Uskutečnili zde své tradiční 29. setkání členů a příznivců.
Dostavilo se několik kandidátů vedených předsedou krajského výboru a poslance Stanislavem Grospičem. Ten jménem ostatních kandidátů převzal z rukou předsedkyně OV KSČM Příbram maskota ve tvaru třešničky. Plyšová figurka měla úspěch u účastníků a jistě upoutá i hodně dalších spoluobčanů.
Akci moderovala předsedkyně OV KSČM Benešov Marie Krejčová. Představila nejen přítomné kandidáty do parlamentních voleb, ale i další předsedy okresních výborů KSČM, představitele Klubu českého pohraničí, Levicových klubů žen a další organizátory a hosty. Někteří z nich dostali slovo. Hodnotili ne příliš příznivou atmosféru v politice, upozorňovali na nebezpečné záměry některých konkurenčních politických stran, zamýšleli se nad metodami a účinností práce strany a vyzývali posluchače k aktivitě v nastávajícím důležitém období.
Zvláštní pozornosti se těšila i herečka Jaroslava Obermaierová. Propago-vána je její role ze seriálu Ulice, avšak účastníci setkání oceňují spíše její Blanku – manželku legendárního majora Zemana.
Věřme, že tato i další akce komunistů na veřejnosti přispějí k lepší ori-entaci spoluobčanů v politickém dění, a že získají dřívější i nové příznivce, což se projeví při podzimním hlasování.

 

Fotogalerie

Autor: 
Miroslav Maršálek a Marie Maršálková