ANKETA: Jak se má ČR postavit k prohlášení eurokomisaře D. Avramopulose, že EU vnutí silou všem členským státům přijetí migrantů podle schválených kvót?

22. 3. 2017

Parlamentní listy: Podle ČTK eurokomisař pro vnitro a migraci Dmitris Avramopulos prohlásil,že má Evropská unie "nástroje,prostředky a moc" přesvědčit všechny členske státy, aby přijímaly migranty dle již schválených přerozdělujících kvót. Stanovisko k této věci dle něj Brusel vydá do konce září. Co si o tom myslíte a jak se k tomu má dle Vás ČR postavit?

Josef Skála, místopředseda ÚV KSČM: "Bruselská bavlnka, v níž si komisař hoví, už očividně zbavuje i elementární soudnosti. Takže si i Českou republiku plete s pasťákem pro nevychované parchanty, které do latě stavět smí a dokonce i má. Důvěra v Evropskou unii láme historická minima. Vyděračské pořvávání ji srazí ještě níž. Když se Británie rozhodla opačně, než bylo v plánu, evropští komisaři slibovali, že se polepší. Teď je jako na dlani, že jsou na tom jako Bourboni v emigraci. "Nic se nenaučili a nic nezapomněli." Sprosťárny, jaké si komisař dopřává, nelze přecházet mlčením. Teď se ukáže, máme-li ještě vůbec aspoň jakž takž suverénní vládu. Evropské unii kope hrob sama eurokracie. Smysluplná evropská spolupráce má asi opravdu šanci jen na úplně jiném základě."

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM