Fernando Gonzalez Llort je novým prezidentem Kubánského institutu přátelství mezi národy (ICAP)

30. 3. 2017

Od nás všech v Mezinárodním výboru pro mír, spravedlnost a důstojnost chceme poslat srdečné díky, solidaritu a lásku Kenii Serrano Puigové za její osmiletou plodnou práci jako prezidentka ICAP.

Navždy si zapamatujeme její neúnavnou činnost při budování a posilování hnutí mezinárodní solidarity a v jejím obrovském přispění ke kampani za svobodu Kubánské pětice. Přejeme jí hodně úspěchů při plnění úkolů, jež přijme.

Blahopřejeme Fernandu Gonzalezovi Llortovi jako novému prezidentovi ICAP. Pro nás všechny je velkou satisfakcí, že jeden z hrdinů Kubánské pětice teď povede nejdůležitější organizaci mezinárodní solidarity, jíž se Kubě dostává.

Fernando začal pracovat v ICAP pouhé tři měsíce poté, co byl v roce 2014 propuštěn z federální věznice USA. V jeho novém postavení k němu máme plnou důvěru. Těšíme se na práci s Fernandem a se všemi revolucionářskými sestrami a bratry z ICAP v tomto novém období boje. Teď je čas zaměřit naše akce a požadavky na zastavení zločinné blokády USA proti Kubě a vrácení nezákonně okupovaného území Guantanama jeho právoplatným vlastníkům - kubánskému lidu - a hájit Latinskou Ameriku a Karibik jako Mírovou zónu.   

Mezinárodní výbor pro mír, spravedlnost a důstojnost

http://theinternationalcommittee.org