V. Filip: Příživnictví vládě nevadí. Návrhy zákonů KSČM ano!

5. 4. 2017

Návrh KSČM na zavedení trestného činu příživnictví, žel, vláda smetla ze stolu bez mrknutí oka. Vždy jsem si myslel, že platí lidová moudrost: Bez práce nejsou koláče! To však už pro naši vládu zřejmě neplatí. Nechceš pracovat? Musí tě živit někdo z rodiny, který se práce nebojí, bývalý manžel nebo manželka, jíž se mstíš za to, že jste se rozešli, radši než do práce chodíš pro dávky? Nevadí! Vláda má pro tebe pochopení. A neboj, bez peněz nezůstaneš…

Nezlobte se na mě, ale tohle je nejen pro mne neslýchané. Položme si otázku, jak k tomu přijdou ti, kteří každý den vstávají do zaměstnání, kde poctivě vydělávají peníze a snaží se ušetřit každou korunu, aby například mohli vychovávat děti či si pořídit něco do domácnosti? Těm by měla vláda, pane premiére, vysvětlit, proč nesouhlasíte s tím, aby ti, kteří se záměrně vyhýbají práci, ač jim je opakovaně nabízena, a žijí na úkor jiných, byli jakkoliv beztrestní. Zkuste to a uvidíte, co Vám na to řekne většina voličů.

Jelikož je před volbami, mohlo by jít ze strany vládní koalice o gesto, na základě kterého chtějí na svoji stranu získat ty voliče, kteří „parazitují“ na pracovních úřadech a žijí z cizích, tedy i našich peněz. V takovém případě však vyzývám všechny poctivě pracující: Braňme se! Nebo snad někdo souhlasí s tím, aby za peníze jiných, proti jejich vůli, bez jejich souhlasu někdo trávil „celoživotní dovolenou“?

Věřte mi, že KSČM svůj boj nevzdává a bude i nadále prosazovat včlenění příživnictví do trestního zákoníku. Snad si to voliči uvědomí, až půjdou k volbám. Hlasy většiny poctivě pracujících rozhodnou.

Autor: 
Vojtěch Filip, místopředseda PS PČR a předseda ÚV KSČM
Zdroj: 
www.kscm.cz