Oslavy prvního máje Nymburk a Čelákovice

1. 5. 2017

Oslavy prvního máje, svátku práce si připomněli komunisté na desítkách míst naší země. V Nymburce a Čelákovicích vystoupil mimo dalších hostů i Zdeněk Štefek, který také řekl:

...Světová odborová federace správně popsala, že se lidé z celého světa "obávají agresivity vlády USA, NATO a jejich spojenců, které s vidinou zisku nových trhů a vyrabování přírodních zdrojů zemí bombardují lid Sýrie, zabíjejí děti v Palestině, ženou venezuelský lid do občanské války, hrozí jadernými zbraněmi v oblasti Korejského poloostrova. Jsou to oni, kdo shodil největší konvenční bombu v Afghánistánu, jsou to ti samí imperialisté, kteří podporují ukrajinskou fašisty podporovanou vládu a spolupracují s ní, jsou to ti samí, kteří podporují a tolerují izraelskou politiku na Středním východě."

...

Žijeme skutečně ve vážné době. Navíc to, co se děje v zahraničí, se odráží i na naší republice. Aby ne, když současná vláda se čile zapojuje do aktivit svého velkého bratra.  Ale občany trápí nejen hrozba války, terorismu, ale ještě k tomu i podvody a krádeže.

...

Před 27 lety jsme žili ve státě bez dluhů, veškerá průmyslová a zemědělská výroba, ale i vědecký výzkum sloužily růstu osobní i společenské spotřeby, měli jsme vyspělé a srovnatelné školství a zdravotnictví, které nám záviděla velká část světa. Dnes jsme zadluženi částkou výrazně překračující 1,5 bilionu Kč, stát prodal výrobní prostředky za téměř 2 biliony Kč a současní vlastníci z těchto podniků vyvážejí zisk mimo hranice našeho státu za více než 300 mld. Kč ročně. Jsme závislí na dovozu řady komodit, ztratili jsme i potravinovou soběstačnost, nepatří nám ani základní distribuční energetické a vodohospodářské sítě. Jsme kolonií, což potvrzuje i fakt, že  oproti zemím první kategorie máme za stejnou práci třetinové mzdy.

Suverenitu nemáme ani v jiných oblastech - jako součást EU jsme podrobeni diktátu EK a naše vláda většinou servilně poslouchá.  Před 18 lety jsme byli zavlečeni do agresivního paktu NATO, které nás místo ochrany spíše vystavuje mnohem většímu nebezpečí. Musíme čelit řízené migrační krizi, kterou rozpoutali v honbě za imperiálními cíli právě USA a jeho spojenci...

...

Je načase říci dost. Chceme mír, klid a bezpečí v našich domovech, žít beze strachu. Chceme žít důstojně, za práci dostávat důstojnou mzdu a za celoživotní úsilí důstojnou penzi. Bezplatné a kvalitní zdravotnictví i vzdělání. Chceme daňovou progresi - ať platí bohatí! Chceme zabránit odtoku zisků do zahraničí, potrestat všechny korupčníky a tuneláře a podporovat rozvoj naší země..

Chceme více suverenity pro naší zemi, kvalitní domácí potraviny, ochranu našeho zemědělského půdního fondu i ochranu vody.

Česká politika vyžaduje zásadní a systémovou změnu k solidární a samosprávné budoucnosti. Je před námi úkol zajistit suverénnější pozici a rozvoj vlastní země i spolehlivější záruky bezpečnosti pro každého. Důstojnější život všech, pro které je práce skutečným měřítkem hodnot. O tuto změnu, o tyto cíle bude KSČM usilovat i v podzimních volbách.

Fotogalerie

Autor: 
Zdeněk Štefek